Joulu,
se tulee aina. Jouluna vietetään aikaa sukulaisten ja perheen kanssa. Jouluna melkein kaikilla on omanlaisia traditioita, kuten piparkakkutalon teko tai joulutorttujen leipominen.
Jouluna saadaan lahjoja ja kortteja. Joululoma on ihana.
Joulu on yleensäkkin ihanaa aikaa. Lumi olis kyllä vielä aika mukava lisä,
sillä lumi tekee joulun.

Jouluna törmää väistämättä myös joulumainontaan. Omia joulumainoslemppareitani ovat esim. cokis-mainos. Joulucokismainos on aina erilainen mutta kuitenkin samanlainen. En tiedä mistä se johtuu, mutta se on kaikin puolin miellyttävä ja siitä tulee ihana joulufiilis :).

Joulun huonoja puolia eivät ole shoppailijoiden vyöryvä virta keskustassa, tai yltiömääräinen rahankulutusvimma. On ihanaa kun kauppakeskuksissa pyörivät joululaulut, jokaisessa kaupassa erilainen, ja kun esim. Stockmannilla ja Kampissa on mahtavat jouluvalot ja -koristeet.

Huonoja puolia ovat esim. lahjapaperi. Mielestäni siinä ei ole mitään ideaa enkä ole ymmärtänyt sitä melkein koskaan. Tai no, olihan se mukavaa pienenä repiä lahjapaperit auki uusien lelujen päältä, mutta nykyään olen pikemminkin lahjapaperia vastaan.
Tai siis ei siinä ole mitään järkeä, että ostat lahjapaperia, paketoit lahjan, lahjan saaja avaa paketin ja heittää paperit roskiin. Lahjapaperin käyttöikä (jos niin voi sanoa) on minulla hiuslakkaakin lyhyempi, ja se on vähän se. Lahjapaperin elinkaari kaupasta roskikseen kestää max. 3 viikkoa!
Paperit kuluttavat luontoa kauheasti enkä halua edes ajatella, että kuinka monta tonnia pelkästään Helsinkiläisistä kodeista tulee lahjapaperijätettä vuodessa kun syntymäpäivätkin ym. lasketaan mukaan.
En kyllä itsekään ole mikään puhumaan ympäristöasioista, sillä se olisi tekopyhää.
Ympäristön suojelu olisi toki ihanteellista, mutta itse olen sillä laitanvalotpoishuoneistajoissaenole-ja-enheitäroskiamaahan-ja-
kierrätänsilloinkunmuistan-
linjalla, en tiedä miksi, mutta onhan sekin edes jotain.

Ja tämän kaiken jälkeen silti itse paketoin lahjoja yhden lahjapaperirullan verran, mutta loput annoin lahjakasseissa, jotka toivottavasti säästetään ensivuodelle ja annetaan eteenpäin.
Näin ainakin itse teen. Se on hyvin kätevää, säästää ympäristöä eikä maksa mitään :).

Ja lahjapapereista päästäänkin vielä yhteen joulun aiheista:
Joululahjat!
Kuinka pinnallista se onkin, lahjat ovat yksi joulun parhaita asioita. Toisaalat eihän se ole enää samaa kuin pienenä kun jouluaattoa edeltävänä päivänä jännittä ihan kamalasti ja muuta sellaista. Mutta on se silti aina ihanaa saada lahjoja. Itse sain tänä jouluna vaikka mitä ihanaa!!! Tämä sisälsi paljon rahaa ja aionkin mennä shoppailemaan heti joulunjälkeisaleihin!!! Odotan niitä niin innolla! Ostan varmaan taas tapani mukaan kamalasti vaatteita ja kenkiä. Rakastan shoppailua! Siitä sitten lisää myöhemmin.
Mutta joululahjat herättävät myös paljon keskustelua. Itse olen yksi niistä tytöistä, jotka saavat paljon lahjoja ja lähes kaiken mitä pyytävät tai haluavat. Ei se minun vikani ole. Tai oikeastaan ei se ole kenenkään vika. Nykyään vaan tuntuu siltä että "vähän parempiosaisista" (jos näin voi sanoa), tehdään ihmeellisiä pahiksia ja se on joittenkin ihmisten mielestä, ainakin omien kokemuksieni mukaan, lähes rikollista että jotkut saavat lähes kaiken mitä haluavat. Tällainen paheksunta on tietysti ihan oikeutettua mikäli joku nyt kauheasti leijuu sillä että on rahaa ja on vaatteita ja on kaikkea, mutta itse en tällaista harrasta, eivätkä myöskään kukaan samanlaisista ystävistäni. Ja se, että saa asioita, ei tarkoita että olisi pilalle lellitty mitään osaamaton bimbo.
Ei, tavaroiden saaminen ei liity siihen että olisi pilalle hemmoteltu.
Tai ainakin tätä miweltä itse olen.

Mutta hei Hyvää Joulun jatkoa kaikille!!!

xoxo Parfait